torsdag 15 januari 2015

14 Jan

Då har andra dagen flugit förbi. Vi är 5 st tjejer här, 15 hästar på gården (ink inack som inte ska tränas). De hästarna jag kommer att ta hand om under min vistelse här är Paris och Fergie. B vill att jag ska leka med Paris On line och Liberty. Hon är nu på L4 så min uppgift är att ta henne längre. Mer självsäker i Liberty men allt i allo refindment, fin lir. Så jag och P startade vår session med gräs-ätning och extreme makeover(regnat i FL så hon var rätt skitig). Sedan kollade vi mest av. Började med point to point, draw och drive. Hon är väldigt ambitiös lilla snuppan. 

B nämnde att hon vill gärna få en bättre close cirkling, höger sida har hon lite svårare för, lättare backa i svans och göra allt längre ifrån i Liberty utan att hon försöker för mycket och tappar kontakten. Så mitt huvud gick på högvarv. Lagt upp en plan och olika idéer som vi kommer att prova. Idag började vi försiktigt och gräsade mest. Relationen är viktigast för Barwick så sakta fram, vilket passar oss perfekt.

Efter Paris blev det lite Lina fixing på gården. Sedan Fergie dags då Barwicks kollade när jag red en snabbis. Riktigt roligt att få coachning igen med finesse! Efter passet kom en massör som tog hand om  madam. Ställde lite frågor och fick tips, hon var riktigt duktig tjejen som behandlade henne.

En av Barwicks studenters häst har attitydsproblem och är väldigt dominant, blev lastad och vi drog till Linda.  B berättade lite om honom innan Linda började leka på plan och kollade igenom. Väldigt intressant och det blev många anteckningar, hon är verkligen skillad. 

1 kommentar:

Åsa Dalpraktiken sa...

Coolt att du får träna tävlingshästarna :-)
Jag får ta rätt på det du lämnade...